Doar Comenzi Telefonice


Supa crema de bob

Preparare

Cu o seara inainte se pune bobul la inmuiat cu multa apa la temperatura camerei. A doua zi bobul ar trebui sa fie foarte umflat si sa se curete usor. Se curata de coaja exterioara maronie astfel: se desface teaca in varful cu "ochiul" negru (va puteti ajuta de un cutit) si apoi se strange din partea opusa iar bobul va aluneca usor din teaca. Ceea ce scoateti din teaca are o culoare galben-pal si se desface usor in doua. Procesul de curatare este migalos, dar trebuie facut, altfel supa nu va avea o culoare foarte placuta.

  1. Intr-o oala se incalzeste uleiul si se adauga cateii de usturoi curatati si lasati intregi. Se soteaza pana incep sa miroasa frumos (cca 1 minut), apoi se trage oala de pe foc si se adauga chimionul, boiaua si turmericul. Se amesteca.
  2. Se adauga bobul si 4 cani de apa, sare dupa gust si se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp de 30 minute, pana cand bobul e foarte moale. Se curata spuma alba care se formeaza la suprafata la inceputul fierberii.
  3. Intr-o craticioara se pune uleiul si coaja de lamaie (4 fasii luate cu aparatul de curatat legume pe lungimea lamaii) si se incalzesc usor. Uleiul nu are voie sa sfaraie, tineti-l la temp. mica. Dupa 3 minute, luati craticioara de pe foc, adaugati condimentele, amestecati si acoperiti. Lasati la infuzat pana e gata supa, apoi strecurati uleiul.
  4. Se mixeaza continutul oalei in blender sau cu mixerul vertical pana aveti un piure fin. Se drege de sare si se adauga sucul de lamaie.
  5. Se serveste calda, stropita cu ulei aromat si granola sarata pe post de crutoane. Supa se ingroasa daca e pastrata mai mult decat cateva ore.